De bedste poleringsklude til metal, samlet på ét sted

Du har brugt al den tid på at polere dit metal, men nu er det dækket af fingeraftryk og pletter. Polering med en beskidt klud gør mere skade end gavn! Poleringsklude er en vigtig del af enhver metalpolerers arsenal. Men hvilken skal du bruge? Vi vil besvare dette spørgsmål for dig ved at gennemgå de bedste muligheder på markedet lige nu.

Typer af metal

Der findes et par forskellige typer af poleringsklude på markedet. Den mest almindelige type er lavet af bomuld eller flanel. Det er vigtigt at bruge en blød klud, så du ikke ridser metallet. En mikrofiberklud er også et godt valg, da den er meget skånsom og ikke efterlader fnuller.

En anden type poleringsklud kaldes en poleringskive. Dette er et rundt stykke stof, der kan fastgøres til en elektrisk boremaskine. Poleringskiver findes i forskellige størrelser og farver, afhængigt af den type metal, du polerer. De bruges generelt til tungere poleringsopgaver.

Endelig er der poleringspuder. Det er små skiver dækket af slibemiddel materiale. Poleringspuder bruges til polering af svært tilgængelige områder og til at give metaloverflader højglans.

Sådan polerer du metal

Før du begynder at polere, er det vigtigt at rengøre metaloverfladen. Brug et rengøringsmiddel og vand til at fjerne snavs og fedt. Hvis metallet er meget snavset, kan du bruge en rustfjerner eller en malingfjerner.

Når overfladen er ren, skal du påføre en lille mængde polermiddel på kluden. Gnid polermidlet ind i kluden, indtil det danner en pasta. Begynd derefter at polere metallet med cirkulære bevægelser. Pas på ikke at trykke for hårdt – du ønsker ikke at ridse overfladen!

Fortsæt med at polere, indtil alt polermidlet er absorberet af kluden. Tilsæt om nødvendigt mere polermiddel, og fortsæt med at polere.

De bedste pudseklude til hver type metal

Nu hvor du ved, hvordan du polerer metal, er det tid til at vælge den rigtige klud.

Hvis du polerer et blødt metal som messing eller kobber, skal du bruge en flannel- eller bomuldsklud. Påfør polermidlet, og gnid i cirkulære bevægelser, indtil overfladen er ren.

Til hårdere metaller som stål eller aluminium skal du bruge en poleringskive eller -skive. Påfør polermidlet, og drej boret i cirkler, indtil overfladen er ren.

Endelig skal du til polerede overflader med en højglansfinish bruge en poleringspude og pulver. Påfør pulveret på puden, og polér i cirkulære bevægelser, indtil overfladen er ren.